Information angående covid-19

Vi på Enköpings djurklinik vill be alla våra besökare om hjälp att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer!


  • Håll avstånd till varandra i väntrummet (Vi har möblerat om och anpassar bokningarna för att göra detta möjligt)
  • Kom endast in med en djurägare per djur. Undantagsfall diskuteras med oss vid bokning.
  • Ring oss i första hand. Vi har inget emot att hjälpa er över telefon när det är möjligt, ta in era djur via ombud och även ta in era djur medans ni väntar utanför kliniken.
  • Vi har tvättfat på alla rummen och ute i väntrummet som ni gärna får använda både i början av besöket och efter besöket.
  • Har ni sjukdomssymptom kom inte in till kliniken! Behöver ert djur akut hjälp löser vi det gemensamt på annat sätt.

På detta sätt kan vi minska takten på smittspridningen och skydda våra äldre och sjuka.Ändring av narkosmedel och operationer

Vi vill även berätta att på grund av humansjukvårdens ökade behov av vissa narkosmedel, byter vi vissa narkosmedel till substanser som är lika säkra men som inte används av humanvården. Vår möjlighet att söva djur kommer bero helt på den framtida tillgången av dessa medel.

I nuläget planerar vi operationerna utifrån djurets behov och tillgången på lämpliga narkosmedel. Däremot genomför vi tillsvidare inte kastration av friska hanhundar och tikar


Hygienrutin

Vi har även fått rekommendationer på förändringar i hygienplanen. Vi har gjort vissa ändringar i våra hygienrutiner för att minska åtgången av material som behövs inom humansjukvården. Sedan ett tag tillbaka har vi nu istället munskydd och operationsmössor i tyg. Vi håller dock noga på hygienen och uppskattar om ni bidrar genom att tvätta händerna noga med tvål och vatten även under besöket hos oss.

Ring gärna oss på telefon 0171-441480 om ni har frågor, vi finns här för dig och ditt djur.