Välkommen till Enköpings Djurklinik!

Vår historia börjar 2007. En veterinär som arbetar på Strömsholms Djursjukhus frågar mig om vi inte kan tänka oss att starta en djurklinik ihop med dom. Vi tyckte att det lät spännande och vi började ha möten under hösten. Väldigt snabbt kom vi underfund med att det fanns goda förutsättningar för att göra något riktigt bra tillsammans. En mycket snabb process gjorde att vi kunde börja bygga om och anpassa lokaler för att fungera som djurklinik redan i maj 2008. Mindre än ett år tog det att gå från idé till färdig klinik.

Vi beslöt att redan från början ha bra och luftiga lokaler, bra utrustning och satsa mycket på kompetent personal. Tre av dom som vi rekryterade redan då finns fortfarande med oss, veterinär Trine, som vikarierade den första tiden och djursjukskötare Matilda och Lena. Även Rebecka har varit med oss i många år.

2012 förändrades den svenska djursjukvården. Två stora företag bildades och från början verkade det som även vår klinik skulle ingå i en av dessa. Men mycket grubblande ledde till att vi valde att stå utanför. Vi hade från början en tanke om att vara en lokalt förankrad vårdcentral för Enköpings kommun. Att stå fast vid den visionen gjorde att vi idag står fria från beslut fattade långt bort på ett huvudkontor.

Vad är det då som skiljer oss från andra kliniker? Jag skulle säga att vi skiljer oss på flera punkter från många andra kliniker. Vi är lyckliga över att ha mycket kompetent personal som har många år i yrket. Lokalerna och utrustningen är bra utan att vara extrem och dyr. Bemötandet är vi kända för. Kontaktnätet vi har om vi måste remittera vidare. Allt för att både du och vi ska vara trygga med det vi gör.

Så än en gång, välkommen. Vi hoppas att ditt djur ska hålla sig friskt, men om oturen är framme ska du med trygghet komma hit. Att erbjuda dig och ditt djur det bästa är vårt mål. Och om tio år firar vi tjugo år!

Mikael Ljungström
VD
Enköpings Djurklinik