Vi har kunniga kirurger som utför många både akuta och planerade ingrepp. Vi lägger stor vikt vid hygien och har därför ett förberedelserum där djuren sövs i lugn och ro, samt en separat operationssal för mjukdels och ortopedisk kirurgi. Narkosen anpassar efter varje individs behov och ålder. Före och efter ingreppen är hundar och katter i separata stall med lugnande feromoner och tyst miljö.

Vid en planerad operation lämnar du ditt djur hos oss på morgonen. Veterinären kontrollerar djuret och tar eventuella prover. Vid kirurgi är det viktigt att hundar är badade dagen innan.

Vi kommer överens om lämplig tid för hemgång i samråd med er – ofta blir det efter lunch som tidigast. Inför operativa ingrepp kan vi alltid ge ett kostnadsförslag. Dessa är dock alltid preliminära, men vi kontaktar er om kostnaderna riskerar att öka. Vi hjälper er gärna att direktreglera med ert försäkringsbolag, så det kan vara klart till ni kommer för att hämta djuret. Vid hemgång får ni en muntlig hemlämning och ett skriftligt hemgångsråd.

Exempel på operativa ingrepp vi genomför är:
– Kastration av hon-och hankatter (även kryptokida)
– Kastration av tikar och hanhundar (även kryptokida)
– Kastration av hankaniner
– Borttagning av hud-och juvertumörer
– Åtgärd av sårskador och dränering av bölder
– Biopsier
– Amputering av tår och svansar där det är av klinisk relevans för djuret.
– Bortoperation av analsäckar
– Livmoderinflammation/Pyometra
– Kejsarsnitt
– Korsbandsrupturer
– Patellaluxation
– BOAS (nos och gomplastik)
– Frakturer