Det är en mycket svår stund när man som djurägare måste fatta beslutet att låta sitt djur somna in. Även om man varit med om samma situation tidigare är det lika svårt varje gång. Vi som arbetar här på kliniken har full förståelse för detta eftersom vi själva varit med om detsamma med egna älskade djur. Vi gör vårt yttersta för att se till så det går så lugnt och fint som möjligt, och att du och ditt djur får den tid ni behöver.

Även om beslutet alltid är svårt att fatta kan man ofta finna tröst i att våra djur har privilegiet att kunna slippa ifrån onödigt lidande under den sista plågsamma tiden. På så vis kan man låta sin kära vän få sluta sina dagar medan livet fortfarande är värdigt.

När den största sorgen lagt sig finns alla fina minnen av världens bästa djur kvar, som vi kan bära med oss så länge vi lever.

Det vanligaste är att man lämnar kvar kroppen och att kliniken tar hand om den för kremering. För kremering anlitar vi Mälardalens smådjurskrematorium i Tillinge utanför Enköping (http://www.malardalensdjurkrem.se/). Vill du så kan du få ditt djur separat kremerat och få en urna med askan i. Vi måste dessvärre ta betalt för dessa tjänster. Hur mycket beror på flera saker så vi ber dig att ringa oss och fråga.